top of page

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - Πλατόνωφ

𝞓𝞘𝞐𝞒𝞨𝞜𝞘𝞢𝞛𝞞𝞢


Πλατόνωφ

Κυριακή 7/1

Ώρα 20:30

Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ


Σας ευχόμαστε «Καλή χρονιά» με δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Πλατόνωφ, του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή την Κυριακή 7/1 στις 20:30 στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.


Η πρώτη πρόσκληση θα κληρωθεί μεταξύ των μελών με κορυφαία συνεισφορά και η δεύτερη μεταξύ όλων των μελών.


Ο διαγωνισμός γίνεται μέσω της ομάδας μας στο facebook.


Για να είναι λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Γίνετε μέλος στο Ζω ένα Δράμα  (αν δεν είστε ήδη)

  2. Προσκαλέστε νέα μέλη στην ομάδα μας (κατά το διάστημα του διαγωνισμού)

  3. Αφήστε ένα σχόλιο κάτω από την ανακοίνωση του διαγωνισμού μας στο facebook για να σας συμπεριλάβουμε στην κλήρωση.


Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 5/1 στις 16:00.


Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη σελίδα της ομάδας.Λίγα λόγια για την παράσταση:


Καθώς τα χιόνια λιώνουν και ο Ρώσικος χειµώνας υποχωρεί, ένας κήπος σε µια απίθανη γωνιά της αχανούς Ρώσικης επαρχίας, οργιάζει από ζωή. Τα πρόσωπα βγαίνουν από τις φωλιές τους και έρχονται στον κήπο της Αννας Πέτροβα.  Αντικρίζουν τον ήλιο, αναπνέουν καθαρό, φρέσκο ανοιξιάτικο αέρα µετά από 8 σχεδόν µήνες εγκλεισµού. Θέλουν να ζήσουν. Είναι φυσικό. Όσο πιο έντονα µπορούν. Κριτικάρουν, κουτσοµπολεύουν, αστειεύονται, λυσσαλέα ερωτοτροπούν όλοι µε όλους, αλλά κάτω από αυτήν την χαριτωµένη ανεµελιά δεν µπορεί να κρυφτεί η απελπισία. Ο ειλικρινής, συναισθηµατικός και είρων Τσέχωφ βάζει την απελπισία στην πιο άγρια µορφή της να έρπει στον κήπο της Αννας Πέτροβα και να προσβάλει τα ανεμελα πρόσωπα που χαίρονται τον Ανοιξιάτικο ήλιο.


Η παράσταση αν µη τι άλλο θέτει ένα ερώτηµα:  Η απελπισία είναι ένα συναίσθηµα ξεχασµένο στην εποχή µας;

Άγνωστο και παρωχηµένο µέσα στον ευδαιµονισµό της καταναλωτικότητας µας; Μην αναρωτιόµαστε λοιπόν για το τι γίνεται στον κήπο της Αννας Πέτροβνα. Αν είναι κωµικά η δραµατικά όλα όσα λέγονται και γίνονται. Αν πρέπει να γελάσουµε η να κλάψουµε. Ο κήπος του Κυρίου Τσέχωφ τα έχει όλα αυτά. 


Το πρώτο έργο του μεγάλου Ρώσου –γράφτηκε το 1878 αλλά παίχτηκε για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του το 1923- είναι ένα κολοσσιαίο σε διάρκεια έργο. Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο θα δώσει την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση που διαρκεί 105΄ σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.


Διάρκεια 105’


Σκηνοθεσία /Πρωτότυπη διασκευή κειμένου: Νίκος Καμτσής / Σκηνικό : Μίκα Πανάγου – Νίκος Καμτσής / Κοστούμια : Μίκα Πανάγου Μουσική: Κώστας Χαριτάτος / Επιμέλεια Κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη / Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιάννης Ζέρβας / Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Νταούλη / Βοηθοί Ενδυματολόγοι: Μαρία Παπαμελετίου, Τζένη Μπρανίκα / Επικοινωνία – δημόσιες σχέσεις: Αντώνης Κοκολάκης / Social Media: Sunfollower, Ελένα Τσιροζίδου / Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος / Παραγωγή: Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ


Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Μαριάνθη Φωτάκη, Θοδωρής  Ελευθεριάδης,  Λαμπρινή Θάνου, Γιάννης Ζέρβας, Ιωάννα Μυλωνά,  Νίκος Καμτσής

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page